De schilder

Mijn naam is Marjan Stelpstra, geboren (1963) en getogen in Leeuwarden. Vooral in de vroege jeugd heb ik veel getekend. Vanaf 18 tot en met mijn 37e was ik vooral bezig met andere zaken, behalve met tekenen en schilderen. Intussen bleef ik steeds het gevoel hebben: “Er zit iets in maar het komt er niet uit”.

Vanaf mijn 38e nam ik het besluit om te gaan schilderen. Ik ben begonnen op het ICO (Instituut voor Culturele Ontwikkeling) in Assen. Eindelijk schilderen!

Schilderijen die mij erg aanspreken en inspireren zijn die van Vincent van Gogh, James Ensor, Paul Cézanne, Henri Matisse, Hendrik Emil (Rik) Wouters, Marc Chagall, Karel Appel.

Ik werk vooral met acryl, maar sta open voor allerlei technieken. Aquarelleren ligt me niet omdat ik van tevoren moet uitdenken hoe mijn schilderij moet worden. Met acryl kan laag over laag schilderen en dat vind ik ook mooi, hoe meer lagen verf, hoe rijker, hoe mooier.

Heb ongeveer 10 jaar schilderles gehad bij het ICO en bij Creatieve Club Vincent te Assen.

 
adobe flash player
template
joomla
Schilderij_03Lr2 Schilderij_04Lr2 Schilderij_05Lr2 Een echte Frans Molenaar vrouwtje Schilderij_06Lr2 Schilderij_09Lr2 Schilderij_01Lr2 Heer van Staat Schilderij_08Lr2